Nedre Glomma Gjeddefestival 2024 - let's go!



Det begynner å nærme seg den tiden av året - mer spesifikt årets høydepunkt. Nemlig Nedre Glomma Gjeddefestival. Også i år avholdes dette på Furuholmen og det kommer til å bli fullstendig sheriff som alltid!

Jeg og Ali er som alltid klare og "taggade" som vanlig.

Det har blitt forholdsvis begrenset med fiske så langt i år for min/vår del - mye pga at det også i år har vært høy vannføring i elva store deler av våren/sommeren. Så får vi håpe nå da, at elva synker seg ned til normale forhold før siste helga i august - sånn at i hvert fall vannforholdene er så gode som mulig. Akkurat nå er det veldig mye vann og vannet er kakao. Ikke akkurat flotte forhold.

Nytt av året for vår del er jo at båten har blitt "oppgradert" med en Minn Kota trollingmotor. Det kommer selvfølgelig ikke til å gjøre at Team Riverpigs kommer til å få noe mer fisk (😂), men det vil ihvertfall gjøre fisket vårt mye enklere.

Det blir også litt spennende å se hvordan de ender opp med å gjøre det med regeler i forhold til LiveScope etc. I fjor ble det noen centimeter trukket fra fisk for de som brukte LiveScope, mens i år tipper jeg at det blir en egen klasse.

Vi gleder oss veldig!

Sees på Furuholmen.

https://www.furuholmen.as/
https://www.furuholmen.as/kafe/
https://www.furuholmen.as/overnatting
Vedtørka kafè

Miss Piggy II med solid oppgradering (men ikke uten problemer)!

Det er nå 3 år siden Miss Piggy II ble omfavnet som Team Riverpigs skute. Det var jo en massiv oppgradering det - med tanke på hva slags båt Miss Piggy I var. Har hatt stor glede av MP II disse tre årene og har ikke hatt noe å klage på, i og for seg. 

Men så er det jo sånn da, at det er mye gøyale leketøy man kan ha i båten. En av de, som sannsynligvis de fleste som fisker mye vil si er en 100% nødvendighet, er elektrisk trollingmotor. Jeg har klart meg uten så langt - og brukt en tung dregg (en sånn tung metallting vettu, som har et tau festet til den og man kaster den ut i vannet for å sørge for at båten ligger stille). Dette har jo vært god trening for armer og rygg - og det er jo selvfølgelig derfor jeg har fortsatt med dette så lenge. Men nå som kroppen har blitt topptrent pga dette, tenkte jeg at det var på tide å prøve noe nytt.

Derfor har jeg gått til innkjøp av en Minn Kota Powerdrive 55 MR. For å drive herligheten har jeg handlet et 100amp lithiumbatteri med tilhørende lader. Motoren blir montert med en hurtigbrakett slik at jeg kan ta motoren med meg når jeg gir meg for dagen (jeg har jo båten liggende på brygga 24/7). Tar ingen sjanser med tjuveri der, si.

Siden jeg er fullstendig ubrukelig når det kommer til det meste av praktiske gjøremål, allierte jeg meg med en erfaren og kompetent "kollega" (Ted Olsen) som sa seg villig til å hjelpe til med montering av dette nye verktøyet/leketøyet. Ted leverte stort og imponerte med praktiske løsninger på et par uforutsatte utfordringer som dukket opp underveis og leverte et sluttprodukt av kvalitet!
Stooooor takk til Ted for fantastisk og uvurderlig hjelp. Tror neppe jeg hadde fått til dette på egenhånd - det hadde ihvertfall tatt votter og vår å bli ferdig.

Jeg gjør en lang historie kort. Det har bare vært strul og tull med batteriet jeg kjøpte. Omtrent annenhver gang jeg har prøvd den så har den ikke fungert. Det har vært dødt og når jeg har satt batteriet til lading, har den vist 0% ladet (selv om den var helt eller nesten helt ladet dagen før). Da har batteriet bare stått i båten uten å være koblet til noe. Det kan virke som det tømmer seg selv altså.
Nå har jeg levert inn batteriet til MarineShop. Det er åpenbart noe galt med det - og jeg må innrømme at jeg regnet med (håpet på) å bare få et nytt med en gang. Men neida, det måtte sjekkes med produsent om det var ok og det var det selvfølgelig ikke. Så batteriet måtte sendes inn for å sjekkes. Dette ble gjort tidligere denne uken og det blir spennende å se hvor lang tid det tar før det skjer noe. Nå er jeg sikkert veldig negativ og pessimistisk, men kjenner jeg hellet mitt rett, så får jeg beskjed om at det ikke er noe galt med batteriet. Altså, hvis det skjer - kommer jeg ikke til å gi meg på det. Jeg har tross alt betalt gode penger for det og det skal fungere! Bare for å understreke hvor åpenbart det er at det er noe galt med batteriet: jeg har fått låne et gammelt blybatteri av naboen som jeg har ladet opp fullt. Dette har jeg nå brukt på to turer og det har fungert som forventet.

Til tross for starttrøbbel - må jeg selvfølgelig si at motoren har vært et fantastisk tillskudd på båten! Spotlock er magisk! Gleder meg skikkelig til å få alt på stell med et godt batteri som faktisk fungerer og som jeg kan stole på.

Skitt fiske!