Årets fjellørret-tur i Valdres

Nå er det bare ei uke til jeg og min kompis tar turen til Valdres (nærmere bestemt Sør-Aurdal) for å fiske fjellørret i kulpene i Valdres! Vi gleder oss sinnsykt mye til dette!

Vi startet med dette i fjor sommer og bestemte oss for at dette er nødt for å bli en årlig begivenhet. I fjor hadde vi hell i uhell egentlig. Det var sinnsykt mye regn og dermed stod demningen i Bagn åpen når vi kom opp og ødela fisket i kulpene på nedsiden demningen. Men, så viste det seg at det var 100% perfekt vannføring i en liten elv og der endte vi opp med 37 ørret på to dager. Det verste var at vi tok flesteparten av de innenfor en strekning på kanskje 500 meter! Det var utrolig artig!

Jeg har fått rapporter fra området den siste uka og det er ekstremt lite vann i fjellet. Dermed faller nok den lille elva vi fisket i fjor bort som kandidat, med kulpene nedenfor demningen er nok derimot helt perfekt nå. Det renner alltid vann nok igjennom der til å holde nok vann i kulpene. Det krever mye mer klatring opp og ned i fjellsidene her, men det skal vi nok tåle!

Så, vi gleder oss sinnsykt og blir spennende å se om vi klarer å komme i nærheten av så mye fisk som vi fikk i fjor! Uansett så blir det garantert en herlig tur!

Kommer tilbake med rapport fra turen!