"Ny" båt!

Jeg har lenge planlagt at jeg skal skaffe meg en bedre båt enn den jeg har nå. Den er utrolig ustabil, er spesifisert med maks 5hk (har på en 6hk) og er på ingen måte noen fiskebåt. Jeg skal ikke klage heller, for jeg fikk båten, motoren og hengeren for 2700,- kroner.

I fjor høst fikk jeg spørsmål fra en kompis av meg om han kunne oppbevare en båt han kanskje skulle kjøpe av svigerfaren sin, hos meg (jeg har god plass bak huset). Joda, det var ikke noe problem for meg det.
Når han kom med båten oppdaget jeg jo at dette er en type båt som jeg jakter på. Vet ikke hvilket merke det er, men det kan ligne på en Askeladden har jeg blitt fortalt. 17 fot, godt med gulvplass, godt med oppbevaringsplass, flere sitteplasser og vindskjerm.

Etterhvert så bestemte kompisen min seg for at han egentlig ikke har tid (eller så veldig lyst) å ha båten allikevel, så han sjekket med svigerfaren sin hvor mye han skulle ha for den. 7500,- for både båten og hengeren (Brenderup fra 2007). Gull! Det må være en god pris!

Jeg ønsket å teste båten før jeg eventuelt slo til. Hvordan går den på vannet? Er den stødig? Er den tett? Hva bør jeg påberegne av motorstørrelse (den selges uten motor)?

Jeg fikk låne en 25hk for å teste båten og vi dro avgårde med båten til Isesjø. Kort fortalt så var testen vellykket. Det gikk ikke fryktelig fort med 25hk (vi målte vel til ca 10 knop), men båten var utrolig stabil på vannet, den har en perfekt høyde til vannet for spinnfiske og ikke minst, den var tett :).

Så, båten er kjøpt og hengeren er registrert på meg :).

Det som gjenstår er motor. Tror ikke det vil fungere spesielt godt med en 6hk på denne båten (den er ganske tung) og jeg har ikke råd til å kjøpe motor nå. Men, en kompis av meg har en gammel 25hk stående. Den må testes om den fungerer og gjør den det så skal jeg få låne den fram til jeg kjøper min egen.
Håper det ordner seg raskt, så jeg får tid til å vaske båten, festet stangholdere, ekkolodd etc. før vi setter i gang for fullt med fisket.

Så får vi se da, om vi bruker den gamle båten også denne sesongen eller om vi får oppleve en bedre fiskeopplevelse - i "ny" båt...

Har lagt ved noen bilder av båten. Ikke verdens vakreste, men det er typisk ikke noe jeg bryr meg så mye om. Dessuten tror jeg en real vask vil gjøre mye...