Nedre Glomma Gjeddefestival over for denne gangen

I helgen ble årets Nedre Glomma Gjeddefestival arrangert og Team Riverpigs var selvfølgelig tilstede - sammen med pene ca 65 andre lag (51 som leverte inn fangstskjema). Ny rekord, til tross for Covid-19! Utrolig bra. Folk var nok sultefora på konkurranse! Og ikke minst - vi var tilbake på Furuholmen - kjempemessig.

Jeg og Ali var på plass på fredags ettermiddag. Satt ut båten og fikk etablert camp. Satt og prata shit med noen av de andre på kvelden. Meget trivelig. Litt morsomt også da den ene krakken/benken plutselig tippa med 3 kællær på. Heldigvis gikk det bra med alle tre. Forsvant endel øl og vin ned i bakken riktignok.

Vi stod opp tidlig lørdag morgen, fikk oss litt frokost og fikk lempa alt utstyr i båten før det var klart for skippermøte. Kl 09:30 var det bare å kjøre avgårde - og fisket begynte kl 10. Vi fokuserte på nedre delen av Glomma denne dagen. Kjente farvann og plasser.

Det var veldig tregt fiske for vår del (og mange andre), men vi klarte å lure opp 4 gjedder. Største var på 68cm. Ali hadde en meget fin følgefisk, men dessverre ville den ikke hugge. Jeg hadde også et par bra hugg, men stod og susa i min egen verden og var ikke "på", så jeg mistet dem. Aner ikke noe om størrelse på disse, men de var sikkert gigantiske! 

Mårrætryne

På søndag stod vi opp kl 05:30 og kom oss i båten ganske kjapt. Det var tjukk tåke og vanskelig å navigere (nei, vi har ikke sånt fancy utstyr som kartplotter etc.... ennå) og vi havnet nesten på grunna ved inngangen til Mingevannet, men det gikk bra.

Planen for dagen var litt ullen, men det endte med 50/50 spinnfiske/dorging. Jeg fikk en mindre fisk tidlig (på spinnfiske) og Ali fikk vår største fisk (88cm) på dorg litt lenger ut på dagen.

Må nevne også, at Glomma var (og er fortsatt) på rekordlavt nivå i helga. Noe av det sykeste jeg har sett faktisk. Mange grunner som ble fryktelig skumle. Mulig at dette har påvirket fisket endel - hvem vet.

Vi endte opp på en hederlig 14.plass (av 51), og det er vi fornøyde med.
Se hele resultatlista her: http://www.storgjedda.com/resultater-nedre-glomma-gjeddefestvial-2020/

Og så må vi få lov å gratulere Melissa Eriksen med en fantastisk vinner-fisk (116cm)! Herlig!


Vi sees neste år!