Kort oppsummering av fiskeåret 2016

2016 ble et ganske så bra fiskeår - her er en kort oppsummering av året for Team Riverpigs del:

Årets første fisketur fant sted i Glomma (som vanlig) den 1.mai. Jeg hadde jobbet litt med båten ukene før - spesielt med å tette en stygg sprekk som trakk inn vann. Båten viste seg å være potte tett så jeg må ha gjort en ok jobb :-). Ali og jeg dro ut på formiddagen. Været bøy oss på sildrende regn, ok temperatur og null vind. Det var ganske komfortabelt egentlig - litt regn tåler man når det ikke blåser. Men for fisket sin del så hadde det sikkert vært bedre med litt vind.
Husker at vi så mye fisk på loddet, men de var ikke spesielt bitevillige. Så vidt jeg husker så fikk jeg ei lita snipe og en litt bedre fisk på ca 6kg. Begge tok på en oransje McMio. Et supert bait på våren og høsten!

Ca 6kg

Det ble en god del kveldsturer i fjor, men gidder ikke nevne alle disse.

Men, helga 11. og 12. juni var det duket for vår første deltakelse i Aremark Gjeddeklubb C&R Gjeddekonkurranse i Aspern og Ara. Ali og jeg dro bort fredags ettermiddag for å være mest mulig klar lørdag morgen. Det ble en super helg med fint vær - men fisket for vår del kunne vel lett vært mye bedre. Vi endte opp på en OK  delt 14.plass med 445 cm fordelt på de 5 beste gjeddene våre. Vi har allerede staket ut ny strategi for årets konkurranse (som blir den 10. på rad og som vi selvfølgelig skal være med på!). Så gjenstår det å se om dette vil bære frukter...

Et par dager etter var jeg på Glomma og fisket alene og dette var årets høydepunkt når det gjelder fisket. Jeg fikk min første 10+ gjedde (10780g, 123cm)! Fantastisk artig! Jeg mistet også to som jeg er ganske sikker på fort kan ha vært 10+'ere også... på presis samme sted.

Neste store hendelse var Nedre Glomma Gjeddefestival helgen 26. - 28. august. Ali og jeg dro oppover på fredagen for å få ut båten og gjort klart telt etc. Fisket var ei heller her noe spesielt godt for oss og vi endte opp på en OK 21. plass. Vi klatrer sakte men sikkert oppover listen i forhold til i fjor da om ikke annet! Skal også nevnes at det var mange flere teams med i fjor enn året før.
Også her skal vi delta i år og også her blir det litt omlegging av strategi. Vi gleder oss!

Neste, og siste som skjedde i fjor som er verdt å nevne var den årlige høstturen til meg og Dag Ronny Hansen. Vi har ikke akkurat hatt noe spektakulært fiske de foregående årene, men på denne turen løsnet det skikkelig! Vi fisket i nedre Glomma og fant fisk stort sett overalt vi prøvde. Vi endte opp med 18 gjedder totalt hvorav et par-tre av de var ganske respektable. Moro!
PS. I år skal Dag Ronny overlate knivbruk til meg ;).

10+ i fjor altså! Mål for 2017 blir da som følger:

  • Gjøre det betraktelig bedre under Aremark Gjeddeklubb C&R konk.
  • Gjøre det betraktelig bedre under Nedre Glomma Gjeddefestival
  • Individuelt mål Helge: flere 10+
  • Individuelt mål Ali: 10+

Sees på vannet! Shit fish!