Oppsummering av fiskeåret 2017

Fiskeåret 2017 har vært over et par måneder for min del allerede. Jeg isfisker ikke (ennå) og dermed så stopper fiskesesongen stort sett det øyeblikket båten blir tatt opp av vannet for sesongen.

Nå er ikke bare fiskeåret 2017 over, men også selve året. Vi skriver 2018 og det er tid for skrive en liten oppsummering av fiskeåret for min/vår del.

Jeg har egentlig ligger fullstendig i dvale siden jeg tok opp båten fra vannet. Har nesten ikke tenkt på fiske i det hele tatt faktisk - hvilket faktisk har vært veldig behagelig. Tidligere år så har jeg gått og tenkt på fiske hele tiden under vinterhalvåret, og det er jo egentlig meget frustrerende. Det er tross alt lenge til våren.

Jeg har nok aldri fisket så mye som jeg gjorde i 2017. Til tross for dette så vil jeg faktisk si at fisket ikke var så fantastisk. Jeg hadde en meget bra vårsesong, mens sommeren og høsten var "så der".

Høydepunkter:

  1. Innkjøp av "ny" båt og motor
  2. 1.juni: gjedde på 9000gr/113cm - tatt på en McPike 18cm rød/svart
  3. Nedre Glomma Gjeddefestival (til tross for labert fiske)
  4. Aremark C&R gjeddekonkurranse (til tross for enda mer labert fiske)
  5. 24.september: gjedde på 7550gr/108cm - tatt på en Buster Jerk
Ut over de to pene gjeddene nevnt over, var det heller får bedre fisk. Fikk et par på rundt 4-5 kg (noe som også er helt ok), men ellers var det bare smått. For all del, misforstå meg rett, jeg syns det er moro å fiske gjedde, punktum. De små er artige de også.

Den største skuffelsen må nok være at høstsesongen ikke leverte som forventet. 2017 var egentlig første året jeg har fisket noe særlig på høsten, og forventningene var skyhøye. Men, det gikk altså ikke som man håpet på. Beste fisk ble på 7550gr i september. Det som var litt artig med den fisken, var at jeg først mistet den (kroken satt seg fast i kanten på håven og gjorde det umulig å få fisken opp i håven) og klarte å lure den på igjen en time etterpå (måtte bare hjem og levere bilnøkler til madammen etter jeg mistet den - og så utpå igjen).

Jeg fikk æren av å være med Martin Buer i båten hans på Kornsjø - dagskonkurranse i regi av Fiskespecialisten i Ed. Fisket var labert, men det var allikevel en meget hyggelig dag på vannet. Meget godt selskap i Martin og moro å prøve nye vann.

Hvilke baits har fungert best for meg? Her er det ikke vanskelig å velge. På vårsesongen fikk jeg så og si alle gjeddene mine på en (og jeg mener en) Svartzonker McPike 18cm rød/svart. Jeg forstår fortsatt ikke hvordan det er mulig at den fortsatt henger sammen! Den har fått så mye juling, men allikevel er den fortsatt fiskbar. Den har naturligvis en god del skader, men enn så lenge ikke noe som ikke kan fikses med litt lynlim 😅.
Utover denne så er det de vanlige som leverer: Buster Jerk, Pig Shad Jr, Svartzonker McMio, Salmo Slider, Salmo Fatso...

Som nevnt i høydepunktene - så ble det innkjøp av "ny" båt og motor i 2017. Båten ble kjøpt først uten motor. Fikk låne en 25HK gammel Evinrude av en kompis som ble brukt en liten stund - blandt annet under Aremark-konkurransen. Men, motoren var ikke helt til å stole på. Tror det var noe galt med bensinpumpa, da den stoppet av seg selv etter hver gang jeg startet den. Da måtte jeg pumpe motoren full av bensin før jeg fikk liv i den igjen. Slitsomt når man gjerne slår av motoren når man skifter fiskeplass (noe vi gjør forholdsvis ofte).
Men, etter at regnskapssjefen i heimen fikk sett litt på sparekontoen og jeg fant en grei motor på Finn, ble det kjøp. En 30HK 4-takt Yamaha ble montert på båten. Så utrolig deilig! Hadde litt problemer med den i starten også ("hjernen" brente ut og startsnora røk), men har gått bra etter det.

Familien var 3 uker i USA på hytta til svigers i juli. Hytta ligger rett ved Leech Lake som er en megastor innskjø i Minnesota, kjent for Muskie -og Walleye-fiske. Som vanlig var det forholdsvis dårlig fiske også der, Men, jeg fikk oppleve å se en stor Muskie som fulgte McPike'en min helt inn til båten. Vanskelig å si hvor stor, men garantert over 10kg. Moro!

For Ali's del ble 2017 det første året med jerk bait-utstyr. Ble ikke noe særlig med fisk på dette (eller noe annet utstyr for den sakens skyld). Håper på bedre hell i 2018!

Det var det. Ha-det-bra 2017, velkommen 2018!

Følg med - det kommer en post til veldig snart. Den vil inneholde planer og mål for 2018.