Velkommen 2018! Planer og mål for sesongen

Godt nytt år! 2018 har kommet og Team Riverpigs har begynt å tenke mot våren. Det som alltid litt tidlig å begynne å tenke nå, men sånn er det. Umulig å kontrollere. Man får litt fiskeutstyr til jul og da har man tapt allerede.

Som jeg gjorde i fjor tenkte jeg å skrive litt om hva vi forventer av neste fiskesesong, hvilke mål vi setter oss og planer. Ikke så veldig spennende kanskje - men det er litt deilig å skrive litt om det også, siden det fortsatt er en stund til sesongstart for min/vår del.

Siden fiskeåret 2017 alt i alt ikke var superbra i forhold til fangst, så vil et naturlig mål for 2018 bli å gjøre det bedre. Jeg håper på at vårsesongen blir minst like bra som i fjor, men enda mer håper jeg sommer -og høstsesongen blir bedre. Det skal ikke så mye til heldigvis. Men får jeg en ok vårsesong og en bra høstsesong skal jeg si meg fornøyd.

Som i fjor er det et (eller to da) mål å gjøre det bedre i konkurranser (Aremark og NGGF). Topp 10 hadde vært konge!

Vi skal prøve å være med på flere konkurranser i år. Sannsynlige mål blir Fiskespecialisten i Ed sine konkurranser på Kornsjø (en på våren og en på høsten).

For min del så skal jeg fiske mye mer med klassiske baits. De siste årene har det blitt fokus på store baits (store wobblere, gummi og jerk baits). Jeg skal finne fram flere spinnere, skjesluker og mindre wobblere (mer spesifikt Hi-Lo). Man har en tendens til å glemme bort de gode gamle saker og det er litt synd. De fisker jo fortsatt heftig godt. Fisken er ikke akkurat kjent for å følge så veldig nøye med på hva som er populært og hot på fiskeutstyrmarkedet... 😅

Ikke direkte fiskerelatert, men planen er å bytte ruter på vindskjermen i båten. De er gamle, slitte og gulna og trenger virkelig å byttes ut. Planen er også å male båten innvendig, fjerne gamle ubrukte ledninger samt muligens få satt inn en bunnpropp i båten (for praktiske årsaker når båten står på land). Får jeg tid skal jeg også forbedre setene i båten også. De trenger litt kjærlighet og et par praktiske forbedringer (ett eller annet som forhindrer dem å skli av "sporene" sine og landet på gulvet).

I fjor snakket vi om å ha en liten uhøytidlig konkurranse mot Evja Pikers i Glomma. Dette ble det aldri noe av, så vi håper å kunne få til dette i år.

Jeg låner båtplass på brygga til naboen. Vi har snakket om det lenge - at brygga trenger litt kjærlighet. Håper å få gjort noe med dette til våren. Landgangen ned til brygga er livsfarlig å få på når det er litt fuktig (den er bratt og glatt), så her trengs det å gjøres noe. Sannsynligvis blir det å bytte ut tverrplankene og lage til en eller annen slags trappeløsning.

Til slutt - fiske minst like mye som i fjor. Tipper det blir mer 😆