Årets ørretfisketur i Valdres i anmarsj

Som nevnt tidligere har jeg og Sigurd en fast fisketur i Valdres hvert år og 2014 er inget unntak. Denne gangen er turen lagt til 8. til 11.august. Dette blir da tredje året på rad vi gjennomfører denne turen.

Vi gleder oss som små barn (som vanlig) og jeg har ihvertfall allerede begynt planleggingen. Kartlegging av utstyr, utstyrssjekk, hva må kjøpes inn av utstyr osv.

Nå har vi planlagt og kartlagt noen dager og endel nytt utstyr har blitt kjøpt inn. Vi skal prøve endel nye vann og elver denne gangen og samtidig utvide måter å fiske på. Tidligere har vi kjørt kun med markkrok og mark og med dupp, men denne gangen skal vi prøve med ørretbomber, bunnmeite, samt sluk og spinnere.

Vi skal holde oss innenfor rimelige avstander fra Bagn fortsatt. Her er noen av stedene vi har plukket ut som mulige steder:
* Reinsjøen på Fjellstølen (her får vi låne båt)
* Kvitingen ved Makalausfjellet
* Fasleelva ved Leira
* Begna
* Reina (Reinli)
* Paradisfjorden
* Etna (elv)

Blir spennende med så mange nye vann. Strengt tatt er det bare Begna og Reinli vi har fisket i før. Reina hadde vi utrolig bra fiske i første året, mens i Begna har vi ikke hatt fått noe (bortsett fra en liten en).
Dette kan gå til skogen, men etter å ha studert karttjenester (satelittbilder) og fått tips og råd fra andre, har vi trua på at dette skal bli en suksess.

Ellers har jeg kjøpt inn ny stang og snelle denne sommeren. En Mitchell Fluid 8 fot 5/15g stang og en Mitchell Avocet Gold IV 2000 FD 2014. Tror det blir bra!

Rapport kommer etter turen er gjennomført.