Rapport fra årets første gjeddetur

Ok, på årets første dag med litt varme i lufta, dro jeg og Ali ut på årets første gjeddetur, i nymalt båt, med ekkolodd for første gang og med en hel drøss nye baits som måtte prøves ut - på Glomma.

Vi tøffet avgårde ca 12:30 og startet med å dorge på kjente steder. Det skal sies at vi ikke hadde de helt store forventningene til å få noe særlig, men håpet er jo alltid der!

Det tok vel ca 1 time før noe skjedde, men da smalt det ganske bra til også. Jeg halet inn årets andre gjedde. Fisken veide 5,5 kg. Var ikke mye liv i den og den var dekket av mark. Tydelig stått mye på bunnen. Noget ekkelt faktisk. Dessverre brukte jeg for lang tid å avkroke fisken, at jeg ikke fikk målt lengden på den. Men jeg vil tippe et sted mellom 90 og 100 cm. Den ble tatt på en Salmo Fatso.

Gjedda ble sluppet fri igjen og fiskingen fortsatte. Skal gjøre dette kort - det ble 5 gjedder til i løpet av dagen (4 på meg og 1 på Ali). Alle disse var av det mindre slaget - rundt 1 kg. Disse ble tatt på ymse baits (f.eks. SG Swim & Jerk, Abu Garcia McHybrid m.m.).

Brukte ekkoloddet primært til å holde oss på "riktig" dybde. Alle fiskene fikk vi på rundt 1-1,5 meter dybde. Tar nok litt tid før jeg lærer meg å lese ekkoloddet skikkelig. Men veldig moro uansett - å se hvor dypt det er rundt omkring i elva og hva som befinner seg på bunnen. Så mange spennende drop-offs og slikt underveis.

Oppsummert - en herlig dag i flott vær og godt selskap + godt fiske mot alle forventninger. Moro!

Her er noen bilder fra turen:


5500gr