Endelig Ali, endelig!

Så langt denne sesongen har ikke gitt Ali de helt største fangstrapportene å vise til - rettere sagt 1 snipe tidligere i våres.

Når vi fylte båten med fiskeutstyr, ekkolodd etc. i går (27.06.2015) sa jeg til Ali at jeg hadde en skikkelig god følelse for at nå skulle det endelig løsne for han...

Det var en flott kveld - sol og OK temperatur (ikke akkurat grisevarmt men...). Det blåste litt, men ikke noe å som kunne ødelegge for oss.
Glomma står nå kanskje maks en halvmeter høyere enn vanlig lavnivå og det har virkelig begynt å gro siv og andre plantevekster i vannet (det er lovlig sent), men det har jo ikke akkurat vært så mye sol og varme så langt i år, så det er jo ikke så rart), uten at det har blitt gjengrodd i vikene. Egentlig så er det 100% perfekt akkurat nå, i forhold til at det er lett å fiske uten å sette seg fast i gress og shite hele tiden inne på grunnene. Var en god halvmeter med vann over plantene (snakker da 1-2 meter dypt). Vanntemperaturen er på ca 16 grader. PERFEKT!?

Vi denget jerkbaits, swimbaits og shads over sivklasene en liten stund før det smalt. Ali!!!!!! Ali landet en fin gjedde på 3,1kg og ca. 85cm. Fisken var i perfekt kondisjon og ga Ali en god fight. Denne ble tatt på en Savage Gear shad av ett eller annet slag. Ali var sånn akkurat passe fornøyd (for å si det mildt). Må innrømme at jeg ble veldig glad på hans vegne også. Det var litt på tide liksom!

Ali - 3100gr
Vi fortsatte å denge og jammen... der smalt det igjen, på Savage Gear Swim & Jerk'en til Ali! Det baitet ble virkelig angrepet. Hardt og kjapt! Han landet etter en skikkelig vilter fight, ei pen madam på 4,6kg - 80cm. High fives all around :)!

Ali - 4600gr
Ali - 4600gr
For min del så var det moro å se at Ali endelig fikk noe å skryte av, men nå begynte jeg å bli småfrustrert for at jeg ikke fikk noe action. Jeg begynte å bli desperat og skiften baits hyppigere enn jeg kastet. The Pig ble prøvd (et bait jeg ikke har fått fisk på) og etter et par kast smalt det. Jeg fulgte baitet hele veien, men må innrømme at jeg stod og tenkte på andre ting da en torpedo kom ut av ingenting og angrep grisen mens den var på vei opp til overflaten. Dæven for et strike! Denne ga meg en haug med head shakes og et brukbart hopp.
Denne veide inn til 5,6kg og 80cm. Som nevnt, tatt på The Pig.

Helge - 5600gr
Vi dorget litt på vei hjem og jeg hadde på en (tror jeg), men ingenting ble landet. Vi tok et par kast på brygga før vi gikk hjem også og der hadde Ali på en ganske pen en (tipper 3-5kg), men den glapp akkurat i det jeg skulle håve den... damn it!

Men, en vellykket tur. Det løsnet for Ali og jeg fikk fisk jeg også! Skal ikke klage da!

Alle gjeddene ble sluppet ut og svømte pent av gårde, selvfølgelig!