Oppsummering av årets fiskeSå, det skrives 17.november 2019 (edit: det har nå blitt 1.januar 2020) - og i dag har jeg tatt opp båten for i år. En meget trist dag! Buhuuuuuu!
Men ok, sånn er det bare. Man får finne på noe annet å gjøre ila vintermånedene... som f.eks. å skrive et blogginnlegg med oppsummering av fiskeåret som har vært.

Først av alt, jeg er veldig fornøyd med mitt fiske denne sesongen. Selv om jeg fortsatt står med bare en 10+-fisk, har jeg fått mange meget bra fisker i år og ikke minst et bra antall. Jeg har også i år klikket inn alle fiskene jeg har fått - fordi jeg syns det er litt artig å ha track på det. Kommer tilbake til antallet etterhvert.

Vi spoler helt tilbake til jul 2018. Jeg fikk ny snelle og ny stang i julegaver. Aldri feil det. Det var en Abu Garcia Volatile Pike 9" 50-220gr og en Abu Garcia Revo Beast (fjordårets modell). Jeg fisket endel med dette utstyret fra land på senvinteren og fikk faktisk noen gjedder. Blandt annet en fin en på 7940gr og 106cm i mars.

Som i fjor, var det våren og tidlig sommer som ga best fiske for min del. Ikke noe unormalt med det, men det som var litt spesielt i år, var hvor mange av de større individene ble tatt. Veldig mange av de ble tatt på grunt vann (typ 1 - 1,5 meter) hvor det var mye gress og vekstligheter. Dette var på steder man normalt kan få mye fisk, men sjelden de større. I år var det annerledes altså.
Konkurranser

Vi deltok på Fiskespecialisten i Ed's vårkonkurranse i år - denne gangen som herrer av egen båt (vi har vært med Marin Buer et par ganger tidligere). I år ble konkurransen holdt i Bullarsjøen i Sverige. Litt lenger å kjøre enn tidligere, men helt overkommelig.
Fisket her ble av det labre slaget. Tror vi fikk en liten snipe og hadde en litt bedre følger, men det var det. Moro lell.

Team Riverpigs har vært med på Aremark Gjeddeklubb C&R Gjeddekonkurranse de siste årene. Dette er noe vi ser veldig fram til hvert år. I år kræsjet det fullstendig. Guttungen skulle på fotballcup i Danmark samme helga som konkurransen og dermed fikk vi ikke deltatt i år. Veldig moro å være på cup i Danmark altså, men....
Håper ingenting kommer i veien får deltagelse i konkurransen til året.

Nedre Glomma Gjeddefestival fikk vi som vanlig vært med på. Dette er uten tvil årets høydepunkt når det gjelder fiske. Også i år ble basecamp ved Trøskenbrua, noe vi syns fungerer helt greit. Det er ikke like fint som på Furuholmen, men allikevel et godt alternativ.
Vi startet konkurransen med å ødelegge festet til ekkoloddgiveren (trodde vi). Båten lå på veldig grunt vann (vannet hadde gått ned endel fra dagen før), så når vi dyttet båten ut så løsnet giveren. Vi trodde den var knekt, så etter et desperat forsøk med gaffateip, ga vi opp og kjørte rundt "i blinde" hele helga. Uvisst om dette var årsaken, men fisket vårt ble det dårligste vi har opplevd noen gang. Kort oppsummert så fikk Ali tre små gjedder og jeg blanka. Fryktelige greier.
Når det gjelder giveren, så viste det seg at giveren bare hadde blitt dratt av skinnene på festet. Ingenting var knekt altså 😂.

Høydepunkt

Det helt klart beste fisket for 2019 skjedde på våren/tidlig sommer. Den største for året ble riktignok tatt i august (9100gr - 108cm), men de fleste større fiskene ble tatt tidligere. Jeg hadde eksempelvis en sinnsykt bra dag 03.juli. Det var akkurat samme forutsetninger og plass som i fjor. Flommen ga seg i løpet av natta før og var så og si tilbake til normal vannstand når jeg fisket. Største på 7450gr og flere i nærheten. Det var en periode der hvor det stort sett hugg på alle kast. De stod samlet på en plass og var helt ville. Har aldri opplevd maken. Utrolig artig!

Må også nevne turene i juli med henholdsvis Tore Rangøy og Thomas Hammerstad.

Tore har jeg fisket med noen ganger tidligere, hvor mye har tydet på at Tore har en slags forbannelse over seg - som gjør at han ikke får fisk. Men, denne gangen løsnet det og han fikk endelig fisk. Og jammen var det ny PB også! Moro. Les merThomas har fisket veldig lite gjedde før og hadde derfor ikke hatt de helt kule opplevelsene med dette før. Men, dette endret seg skikkelig på denne turen. Gjeddene bet skikkelig i sivet i Glomma og vi fikk flere meget bra fisker. Thomas trosset til og med skepsisen med å ta gjellegrepet på de og fikk det til til slutt. Les mer

Konklusjon

Det er ikke så mye å konkludere egentlig, annet enn at det var et ganske så bra fiskeår for meg. Fisket mye og fikk mye bra fisk.
Til og med godt ut i juli, når det var på det varmeste fikk jeg ganske greit med fisk. Den tiden bruker å være fryktelig treg i Glomma.

Ellers syns var fisket i juni veldig spesielt. Jeg fisker ofte mye på et område hvor det er veldig grunt og som har massivt med siv og vekster. Dette området har som regel bare småfisk på sommeren, men denne sommeren var annerledes. Jeg fikk unormalt mye stor fisk i dette området første halvdel av juli. De stod ofte på 1 - 1,5 meter i sivet. Utrolig morsomt fiske, siden man ofte ser når de hugger.
En teori kan jo være at de leket senere denne sommeren enn vanlig...

Har krydret betessamlingen min med noe stæsj fra Cabela's i USA også. Familien tilbrakte jula med svigers i USA i år og siden jeg fikk $100 av svigers til jul 2018 - kunne jeg bruke dette på Cabela's. Yay! Det resulterte i en Jitter Bug (spennende top water), et par BullDawgs, en stor og tung Medusa og en Muskie Mayhem double cowgirl spinner. Blir spennende å se om disse fungerer på gjeddene også. De er jo i utgangspunktet muskie-beter.

Ok, det var det.

Nå er det bare å vente på våren!